Bur Dubai

Bur Dubai, der ligger lige ved floden Dubai Creek, er en god blanding af nyt og gammelt. I området finder du både moderne shopping centre og gamle moskeer. Og så ligger det flotte Dubai Museum også i Bur Dubai.
Bur Dubai

Bur Dubai er en god blanding af gammelt og nyt i Dubai. Her finder du både nye shopping centre og gamle moskeer.

Den ældste del af området ligger omkring udemundingen af floden Dubai Creek, der adskiller Bur Dubai og Deira.

Her finder du en række gamle bygninger, og det er også et dejligt sted at slentre langs havnefronten – specielt omkring solnedgang.

Lidt længere sydpå ligger souk-området, der er mindst lige så livligt som Deira på den anden side af floden.

Det er også et godt sted at fange en vandtaxa (kaldet ”abras”) eller en vandbus, der for få penge kan sejle dig længere ned ad floden eller til Deira.

Dubai Museum i Bur DubaiI dette område ligger også Dubai Museum og Bastakia området med en række gamle, restaurerede bygninger.

Her kan du også se de berømte vindtårne, der var datidens svar på den moderne air condition, som du finder overalt i Dubai.

Bevæger du dig væk fra Dubai Creek, kommer du til et område med en række billige hotellejligheder, restauranter og et anderledes natteliv.

Du finder også storcentret BurJuman Centre her. Syd for centret ligger det filippinske og indiske område med spændende indkøbsmuligheder og billige restauranter med god mad.

Seværdigheder i Bur Dubai

Den største seværdighed i Bur Dubai er Dubai Museum. I Dubais ældste bygning fra 1799 kan du se hvordan livet var i Dubai før det store byggeboom.

Her kan du bl.a. se en gammel fiskerbåd samt nogle traditionelle boliger – inkl. et ”barasti” hus med vindtårn.

Skib ved Dubai MuseumDen mest interessante del af udstillingen er dog der, hvor du kan følge udviklingen af Dubai fra en lille handelspost til den metropol, det er i dag.

En anden, spændende seværdighed i Bur Dubai området er ”Bastakia” kvarteret.

Hele området her er bilfrit, hvilket kan være en dejlig afveksling til resten af Dubai.

Her finder du en række, gamle bygninger, der alle er blevet restaureret. Bygningerne blev oprindelig bygget af rige handelsmænd fra Persien, som havde tjent deres penge på handel med perler og tekstiler. I dag står de som et monument over, hvordan Dubai så ud for få årtier siden.

Der er også to dejlige parker i Bur Dubai. Creekside Park ligger, som navnet antyder, lige ved Dubai Creek. Her finder du bl.a. restauranter, kiosker, legepladser til børnene og en kabelbane. Hovedattraktionen er dog Dubai Dolphinarium med sæler og delfiner, der udfører kunstner til glæde for børn og voksne.

Den anden park er Za’abeel Park, der har smukke søer, en jogging bane og en skateboard park.

De bedste hoteller i Bur Dubai
Hos Hotels.com finder du mere end 4.500 overnatningsmuligheder i Dubai. Se alle de gode tilbud i Bur Dubai.
De bedste pakkerejser til Dubai

DTF-Travel har en lang række forskellige pakkerejser til de mest spændende områder i Dubai. Find den rejse, der passer bedst til jer.

De billigste flybilletter til Dubai

Momondo søger efter flybilletter hos alle de store flyselskaber. Derfor kan du altid finde de billigste flybilletter til Dubai.