Deira

Hvis du synes, at Dubai er lidt for meget glas og stål, så er Deira det helt rigtige område. Her på den anden side af floden Dubai Creek finder du det oprindelige Dubai med et charmerende, multietnisk kaos i de smalle gader.
Deira

Størstedelen af Dubai er meget moderne og minder mere om en typisk storby end en klassisk, arabiske by. Der er dog et område, der skiller sig ud: Deira.

Historisk set var det centrum af Dubai, men efterhånden har det mistet sin indflydelse til de andre områder i Dubai.

Det betyder også, at du her kan opleve en helt anden side af Dubai, når du krydser over floden Dubai Creek til den anden side af Dubai. Her er det som om, at tiden nærmest har stået stille, mens resten af byen har flyttet sig hastigt ind i det 21. århundrede.

Her finder du ikke storcentre og skyskrabere. Til gengæld finder du et meget charmerende kaos, som du ikke må snyde dig selv for.

Dhow WharfageOmkring floden Dubai Creek ligger det charmerende havneområde ”Dhow Wharfage”.

Her lægger skibe fra regionens lande til, og alt fra fjernsyn til madvarer bliver læsset af og på skibene. Og for det meste foregår alt arbejdet med håndkraft.

Lige om hjørnet ligger souk’en, hvor du kan købe en lang række af de varer, der netop er ankommet med skibene. Her får du en helt anden oplevelse end i de mange storcentre, der i afstand ligger få kilometer derfra – men samtidig tilhører en helt anden verden.

Området er meget multietnisk. Her er butiksskilte på alt fra Urdu til Tamil, hvilket også afspejler sig i udbuddet af restauranter og natklubber. Så hvis du er eventyrlysten, er der mulighed for at kaste sig ud i et eksotisk måltid med et ikke mindst lige så eksotisk natteliv efterfølgende.

Endelig må du ikke snyde dig selv for at krydse Dubai Creek i en af de klassiske vandtaxaer ”abra”. Turen tager ti minutters tid, koster få kroner – og er en kæmpe oplevelse. Samtidig med, at det er en god måde at opleve Dubai Creek på, giver det også mulighed for at opleve livet hos nogle af beboerne i Dubai, som ikke hører blandt de rigeste.

Seværdigheder i Deira

Deira kan byde på en række forskellige seværdigheder, der på mange måder ikke minder om resten af Dubai.

Dubai soukHer finder du bl.a. en krydderi-souk og ikke mindst den berømte guld-souk, der er én lang gade med guldhandlere på begge sider.

I havneområdet Dhow Wharfage kan du opleve de klassiske ”dhow” både, som transporterer varer til og fra Dubai til resten af regionen.

Det er ikke usædvanligt at se en af disse både med op til flere biler lastet på dækket.

Vil du opleve nogle af de gamle bygninger, der stadig er bevaret, så kan du enten besøge Heritage House, der blev bygget af en rig perlesælger eller Al-Ahmadiya skolen, der var Dubais første skole – og i øvrigt også bygget af selv samme perlesælger.

De bedste hoteller i Deira
Hos Hotels.com finder du mere end 4.500 overnatningsmuligheder i Dubai. Se alle de gode tilbud i Deira.
De bedste pakkerejser til Dubai

DTF-Travel har en lang række forskellige pakkerejser til de mest spændende områder i Dubai. Find den rejse, der passer bedst til jer.

De billigste flybilletter til Dubai

Momondo søger efter flybilletter hos alle de store flyselskaber. Derfor kan du altid finde de billigste flybilletter til Dubai.