Fakta om Dubai

Dubai er på mange måder noget anderledes end Danmark. Det er derfor rart lige at have styr på fakta, inden du rejser dertil.
Fakta om Dubai

Dubai er både en by og et såkaldt emirat i landet De Forenede Arabiske Emirater.

I landet De Forenede Arabiske Emirater er der i alt syv forskellige emirater, hvor Dubai er det med den største befolkning, og det næststørste (efter Abu Dhabi) målt i samlet areal.

FlagDe syv emirater er foruden Dubai også Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Ras Al-Khaimah, Umm Al-Qawain og Sharjah.

Efterhånden er en del turister også begyndt at rejse på ferie til flere af de andre seks andre emirater.

Mange sætter lighedstegn ved Dubai og De Forenede Arabiske Emirater; hvilket også gør, at Dubai ofte bliver opfattet som et selvstændigt land. Men selvom Dubai uden sammenligning er det mest kendte emirat i De Forenede, så er det altså kun ét af i alt syv.

Hvor ligger Dubai?

Dubai ligger sydøst for Den Persiske Golf på Den Arabiske Halvø. Emiratet Dubai har Abu Dhabi mod syd og Sharjah mod nord og øst.

De Forenede Arabiske Emirater har Saudi-Arabien og Oman som nærmest naboer.

Turist i Dubai

Udover denne hjemmeside, findes der masser af information om Dubai turister på nettet.

Vil du have en guidebog, så kan de forskellige bøger fra Lonely Planet varmt anbefales.

Endelig er der mulighed for at finde diverse turistbrochurer ved ankomst til Dubai. I terminal 1 og 3 i Dubais Internationale Lufthavn er der informationsskranker med 24 timers bemanding.

Dubai Lufthavn

Dubais Internationale Lufthavn ligger i den nordlige del af byen lige nord for området Deira.

LufthavnLufthavnen er uden sammenligning den travleste i hele Mellemøsten, og der er da også en lang række flyselskaber fra hele verden, der lander her.

Her i blandt er der Norwegian og Emirates, der begge har direkte fly til Dubai.

I lufthavnen er der alt, hvad du har brug for i form af spisesteder og butikker.

Alkohol

Generelt er alkohol ikke tilladt i Dubai. Du vil ikke kunne finde det i supermarkederne og på de fleste restauranter.

Der er dog visse hoteller og større restauranter, der har tilladelse til at servere alkohol.

Så hvis du gerne vil have lidt alkohol på din ferie, er det bedste råd at købe det i ankomstterminalen i lufthavnen. Her er en velforsynet tax free shop, hvor du kan få det hele.

Sikkerhed

Grundlæggende kan du føle dig meget sikker i Dubai. De Forenede Arabiske Emirater er et af de lande i verden, der har lavest kriminalitet.

En risiko, du skal have for øje, er risikoen for terror. Den er ikke stor, men mange vestlige lande har interesser i landet, og det betyder også, at det kan være et oplagt mål. Omvendt så er der også en risiko ved rejser til New York, London; og de fleste andre lande i verden.

TrafikFaktisk er den største risiko i Dubai trafikken. Der bliver kørt stærkt, og det er ikke alle steder, at der bliver kørt lige godt.

Omvendt så er der pga. Dubais alkoholpolitik ikke den samme risiko for spirituskørsel som mange andre steder i verden.

Du behøver dog ikke være bange for at sætte dig ind i en taxa. Alternativt kan du vælge at bruge metroen i stedet.

Kvinde i Dubai

Generelt er der ingen problemer for kvinder med at rejse til Dubai.

Du behøver ikke at bære burka eller tørklæde for den sags skyld. Så længe du klæder dig respektfuldt, så er det ikke noget problem. Det er muligt, at du ikke direkte vil få det at vide, men helt kort shorts hører stranden til.

Der er heller ikke den store risiko for at blive generet på baggrund af dit køn. Du kan uden problemer gå alene rundt stort set alle steder, bo alene på dit hotel og tage en taxa selv.

Men som alle andre steder i verden gælder det naturligvis ogs om at bruge sin sunde fornuft i Dubai.

De lækreste hoteller i Dubai
Hos Hotels.com finder du mere end 4.500 overnatningsmuligheder i Dubai. Se alle de gode tilbud på populære familiehoteller, lækre strandhoteller og fantastiske luksushoteller.
De bedste pakkerejser til Dubai

DTF-Travel har en lang række forskellige pakkerejser til de mest spændende områder i Dubai. Find den rejse, der passer bedst til jer.

De billigste flybilletter til Dubai

Momondo søger efter flybilletter hos alle de store flyselskaber. Derfor kan du altid finde de billigste flybilletter til Dubai.