Jumeirah

Jumeirah er en af de mest eksklusive bydele i Dubai. Så er du til luksus og lækre strande, er området et godt valg. I Jumeirah finder du lækre butikker og flotte hoteller - inklusiv luksushotellet over dem alle, Burj al-Arab.
Jumeirah

Jumeirah var det første område, hvor det moderne Dubai slog igennem. Sidenhen er der kommet andre områder som Dubai Marina og Palm Jumeirah til, men Jumeirah anses stadig for en af de mest eksklusive bydele i Dubai.

Området kan bedst sammenlignes med Malibu i Californien eller Bondi Beach i Sydney. Det vil sige område med masser af offentlige strande, lækre butikker og store villaer. Det er da også her, at mange af de rigere tilflyttere til Dubai bor.

Burj al-Arab i JumeirahEn lang række af Dubais luksushoteller ligger også i Jumeirah – inkl. luksushotellet over dem alle: Burj al-Arab. Hotellet siges at være verdens eneste syv-stjernede hotel. Og selvom det jo er et markedsføringstricks, så er der ingen tvivl om, at det er et særligt bygningsværk.

Hotellet var den første bygning, der for alvor fik Dubai på verdenskortet. Sidenhen er denne status overtaget af andre bygningsværker som f.eks. Burj Khalifa.

Jumeirah er dog ikke udelukkende rigdom og glamour. I den nordlige del af området ligger Satwa, der er hjem for omkring 100.000 lavindkomst emigrater fra hovedsageligt Syd- og Centralasien.

Her får du en anderledes oplevelse med farvestrålende boliger og et miljø, der normalt ellers ses i en asiatisk storby.

Jumeirah BeachDen mest populære strand i området er Jumeirah Beach Park, der strækker sig mange kilometer langs kysten.

Det koster et mindre beløb at bruge stranden, men til gengæld er der en stor græsplæne, legepladser, picnincborde og boder.

Hvis du ikke vil betale for at ligge på stranden, er der også flere gratis muligheder i området. Her er faciliteterne mere begrænsede, men til gengæld kan det være en oplevelse i sig selv at kigge på de lokale beboere.

Seværdigheder i Jumeirah

Jumeirah er rig på seværdigheder. Den største af dem alle er den ikoniske bygning Burj al-Arab, der udover at være vartegn for Dubai, også er et luksuriøst hotel.

Hvis du ikke har råd til at bo på hotellet, kan du nøjes med en drink i baren. Det er stadig en dyr oplevelse, men dog til at betale med en almindelig indkomst.

Madinat Jumeirah soukMadinat Jumeirah er et område med tre luksushoteller og en nybygget souk fyldt med butikker og restauranter.

Selvom det hele er nybygget, er det et fint sted at tilbringe et par timer. Og så er der en rigtig god udsigt til Burj al-Arab herfra.

Har du børn med, så er det også oplagt at besøge Wild Wadi vandparken, hvor der er en lang række mere eller mindre vilde forlystelser. Her kan de (eller du) bl.a. prøve en kæmpe bølgepool, en white-water flod og ikke mindst den 33 meter høje rutsjebane, hvor du kan komme op på en fart af 80 km/t.

En lidt mere seriøs oplevelse er Jumeirah Mosque, der er den eneste moske i Dubai, der er åben for ikke-muslimer. Her kan du på guidede ture lære om den islamiske religion og kultur. Bare husk at tage respektfuldt tøj på.

De bedste hoteller i Jumeirah
Hos Hotels.com finder du mere end 4.500 overnatningsmuligheder i Dubai. Se alle de gode tilbud i Jumeirah.
De bedste pakkerejser til Dubai

DTF-Travel har en lang række forskellige pakkerejser til de mest spændende områder i Dubai. Find den rejse, der passer bedst til jer.

De billigste flybilletter til Dubai

Momondo søger efter flybilletter hos alle de store flyselskaber. Derfor kan du altid finde de billigste flybilletter til Dubai.