Dubai bygger verdens største lufthavn

Selvom Dubai har en af verdens travleste lufthavne, så er det stadig ikke nok. Derfor er byggeriet af en helt ny lufthavn gået i gang. En lufthavn der bliver verdens største, når den står færdig.
Al-Maktoum International

Det er jo en kendt sag, at Dubai altid har haft en svaghed for kæmpe byggerier som verdens højeste tårn Burj Khalifa og verdens største shoppingcenter Dubai Mall.

Nu kan der så tilføjes endnu et mega-byggeri. Denne gang drejer det sig om lufthavnen Al-Maktoum International, der vil være verdens største lufthavn, når den står endelig færdig.

Allerede nu er de første flyselskaber begyndt at bruge lufthavnen, og man forventer at en lang række andre flyselskaber følger trop.

Udover passagerfly er der også 36 forskellige fragtfirmaer, der opererer fra Al-Maktoum International.

Står først færdig i 2027

Det var dog lidt tid, inden at lufthavnen står endeligt færdigt. Først i 2027 er den helt klar til at supplere Dubai International lufthavnen, der med sine 57 millioner passagerer årligt er blandt de travleste i verden.

Til den tid har den så også kapacitet til at tage imod hele 160 millioner passagerer og 12 millioner tons fragt hvert år. Det kommer til at foregå på hele fem forskellige landingsbaner.

Den nye lufthavn ligger, til forskel fra den gamle, i den sydlige del af Dubai ved siden af Dubai Jebel Ali Free Zone – der i øvrigt er verdens største menneskeskabte havn.

Udover at sende turister og gods til selve Dubai, vil lufthavnen også fungere som knudepunkt for flytrafik fra Europa til Asien.

De lækreste hoteller i Dubai
Hos Hotels.com finder du mere end 4.500 overnatningsmuligheder i Dubai. Se alle de gode tilbud på populære familiehoteller, lækre strandhoteller og fantastiske luksushoteller.
De bedste pakkerejser til Dubai

DTF-Travel har en lang række forskellige pakkerejser til de mest spændende områder i Dubai. Find den rejse, der passer bedst til jer.

De billigste flybilletter til Dubai

Momondo søger efter flybilletter hos alle de store flyselskaber. Derfor kan du altid finde de billigste flybilletter til Dubai.